مفهوم Islamic Globalization پیش روی ماست! تحولات تونس، مصر، اردن، یمن که البته اگر اندکی ذکاوت به خرج دهیم با آزاد شدن عراق از دیکتاتوری و پیروزیهای لبنان در برابر اسرائیل و مقاومت شکستناپذیر فلسطینیان نوار غزّه ارتباط مستقیم و توالی سبب و مسبّبی دارد بر اساس اصل دومینو طلایه یک حرکت بزرگ اسلامی در آیندهای نزدیک است.
اما ما چقدر آماده هستیم تا اتحاد اسلامی را مدیریت کنیم؟!
پیش از تحقق اتحاد اسلامی باید ذهن خود را با مفاهیمی هماهنگ نماییم نگاه خود را نسبت به بعضی ارزشها مثبت کنیم و ببینیم چه الزاماتی را باید برای قلمرو اسلامی بپذیرم!
1. شناسنامه و پاسپورت واحد اسلامی: هر مسلمان باید بتواند با مراجعه به هر کدام از دفاتر سفارت و یا نمایندگیهایمان در هر کشور شناسنامه یا پاسپورت اسلامی دریافت دارد بیتوجه به ملیّت، رنگ، نژاد و یا مذهب خود حداقل ِ اسلام، یعنی اصول دین و حقایق مشترک میان مذاهب را که پذیرفت باید به سادگی بتواند این مدرک را دریافت نماید.
2. عدم نیاز به روادید: تمامی دارندگان شناسنامه واحد اسلامی شهروند امت اسلام محسوب میشوند این افراد به سادگی میتوانند وارد کشور ما شوند و تمامی خدمات و سرویسهایی که به ایرانیان میدهیم دریافت دارند. حتی از پول نفت و تمامی انفال هم بهرهمندند
3. حقوق برابر با ملت: ایرانیان میتوانند در ایران زمین بخرند مالک شوند تجارت کنند و حضور سیاسی و فرهنگی داشته باشند هر شهروند امت اسلام در تمامی حقوق با ایرانیان برابر است او نیز میتواند مالک زمین شود و در مکاسب مشارکت جوید. دیگر نباید اشتباه قبلی خود را تکرار کنیم چقدر مسلمان را به دلیل تبعه کشورهای همسایه بودن از وطن خودشان، ایران اسلامی، بیرون کردیم؟!
4. توسعه دامنه مجلس خبرگان: برای تمامی شهروندهای اسلامی باید نمایندهای در نظر گرفت مسلمانان لبنان به نسبت جمعیت خود مسلمانان مصر و تونس و الجزایر و حتی چین و سنگاپور و... به نسبت جمعیت خود مجاز خواهند بود نماینده به مجلس خبرگان بفرستند البته با تمام شرایط لازم برای چنین نمایندهای نمایندگیهای ما موظف هستند امکان شرکت در انتخابات را برای آنان فراهم نمایند اعضای خبرگان ِ این بخشهای جامعه اسلامی حقوق برابری با سایر اعضاء خواهند داشت. ما مدتی است که عنوان «ولی امر مسلمین جهان» را به کار میبریم اما این عنوان تا تحقق فاصله دارد عضویت نمایندگان شهروندان امت اسلامی در مجلس خبرگان این عنوان را حقیقی خواهد کرد.
5. امکان غیرایرانی بودن رهبر: آخرین نکتهای که عرض میکنم در این مختصر که تحمّلش فوق طاقت خیلی از ما ملّیون است وقتی مجلس خبرگان ما جهان اسلام را پوشش دهد باید بپذیریم که رهبر میتواند غیرایرانی باشد خیلی هم باید برایمان طبیعی باشد مثلاً اگر روزی واجدترین فرد برای شرایط رهبری سیدحسن نصرالله بود نباید کدورتی در دل ما ایجاد شود و غباری بر نگاه ملاطفتآمیز ما نسبت به شأن رهبری بنشیند
اگر چه میدانیم با جلوتر بودن ملت ایران نسبت به سایر مسلمانان جهان نسبت به مراعات حقوق اهل بیت (ع) رسول خدا (ص) انتصاب ضمنی نائب عام حضرت ولی عصر (عج) در قالب انتخاب مجتهدین خبرگان شامل فردی از همین حوزه قم خواهد شد اما خداوند با هیچ ملت و امتی عهدی نبسته است که او را بر جهان مسلط سازد این عهد را فقط با گروه خاصی دارد* و ما باید آمادگی درک شرایط جهانی شدن اسلام را داشته باشیم.
اکنون باید خود را بسنجیم نسبت به پنج اصل فوق تا ببینیم چقدر آمادگی تحقق اتحادیه اسلامی را داریم. مدتی است اتحادیه اروپا حتی روی کالاهایش «ساخت اتحادیه اروپا» مینویسد و کشور خود را مضمحل میکنند در اتحاد مادی صرفاً به قصد اقتصادشان! ما نباید کشورمان را ذوب کنیم در قصد اسلام! چقدر با جهانی شدن اسلامی فاصله داریم هنوز ذهنمان هنوز آماده نشده اگر چه ملتها آماده الحاق هستند!
البته همه اجمالات فوق بر این فرض اولیه استوار است که ظهور حضرت (عج) محقق نشده باشد که اگر ایشان تشریف بیاورند لاطائلات است آنچه نویسنده نگاشته از خود اما... ما مکلّف به وظیفه اسلامی خود هستیم حتی اگر خاک بر سرمان شود و ظهور به تعویق افتد...!
* «وَ نُریدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثین» (قصص:5)
پ.ن. دیگر وقتش رسیده است باید رشته «جهانی شدن» با گرایش «اسلامی» در دانشکدههای علوم اجتماعی راهاندازی شود. آن هم نه یک یا دو دانشکده باید در سراسر کشور و به جمعیت زیاد تحقق یابد. چنین موضوعی نیاز به فرهنگسازی و عمقیابی مفهومی دارد خصوص که سند و پیشینه کم دارد گستره وسیع دانشی باید ایجاد شود تا احتمالات آن بروز پیدا کرده و مستندات برای آینده فراهم گردد. آیندهای که خیلی دور نیست! برچسبهای مرتبط با این نوشته:
|